fbpx

Όλες οι επιδερμίδες – Tύποι laser μηχανημάτων, ενάντια σε κάθε τριχοφυΐα.

  Η εφαρμογή προσαρμόζεται στο κάθε άτομο χωριστά
Πριν την συνεδρία, γίνεται εξέταση για να εντοπίσουμε τις ιδιαιτερότητες της τριχοφυΐας του κάθε δέρματος και να εξατομικεύσουμε την εφαρμογή. Έτσι οι παράγοντες που εξετάζονται εκτίμουν το φωτότυπο, το χρώμα, τη διαμέτρο και την πυκνότητα της τρίχας στην περιοχή. Τα Lasers ρυθμίζονται με παραμέτρους που αφορούν στο μήκος κύματος φωτός, τη διάρκεια του παλμού, την ενεργειακή πυκνότητα, το μέγεθος της δέσμης φωτός, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται κάθε φορά, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στο συντομότερο χρονικό διάστημα. Κατ΄αυτό τον τρόπο, περιορίζονται οι επαναληπτικές συνεδρίες στην περιοχή.
   Η σωστή επιλογή στον τύπο του Laser
Υπάρχουν δίαφοροι τύποι laser μηχανήμάτων που κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί ενάντια σε κάθε τριχοφυΐα. Τα πιο ενδεδειγμένα όμως, είναι τα Laser Alexandrite & Nd:YAG. Η χρήση του πρώτου (Alexandrite 755nm) αφορά στα ανοιχτόχρωμα δέρματα, ενώ το δεύτερο (Nd:YAG 1064nm) εφαρμόζεται σε σκουρόχρωμα δέρματα, χωρίς το φόβο εγκαυμάτων (Μαυρισμένες περιοχές).
   Οι συνεδρίες που απαιτούνται συνήθως
Στις περιπτώσεις που δεν έχει ξαναγίνει εφαρμογή Laser στην περιοχή, θα απαιτηθούν 6 -12 συνεδρίες. Ο αριθμός είναι ενδεικτικός και διαφέρει ανά περιοχή και ανά άτομο. Σημαντικό είναι, να ακολουθούνται σωστά οι χρόνοι μεταξύ των συνεδριών και όπως συστήνει ο Ιατρός έτσι ώστε ο αριθμός να περιορίζεται και το αποτέλεσμα μείωσης της τρίχας να είναι βέλτιστο. Το μεσοδιάστημα συνήθως είναι, μεταξύ τριάντα και εξήντα ημερών.
   Η Laser αποτρίχωση δεν πονάει

Χρησιμοποιώντας ψυκτικούς μηχανισμούς αλλά και κρέμα στην περιοχή, η ενόχληση εξαφανίζεται εντελώς και η διαδικασία είναι ευχάριστη. Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, το άτομο μπορεί παράλληλα να διαβάζει ή να βλέπει TV.

   

Αν έχετε βρεθεί μπροστά στο δίλημμα επιλογής για μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας, με Laser ή με IPL, τότε το παρακάτω κείμενο θα σας βοηθήσει να επιλέξετε καλύτερα.

 
Η διαφορά μεταξύ της τεχνολογίας Laser και IPL δεν είναι μονάχα στα αποτελέσματα, αλλά στο μήκος κύματος.

To IPL (Intense Pulse Light) δουλεύει σε ένα ευρύ φάσμα φωτός, σε μήκος κύματος 550-1200 nm, είναι δηλαδή πολυχρωματικό και όχι συγκεκριμένου μήκους κύματος, ανάλογα με το τι σκοπεύει να θεραπεύσει. Το κάθε Ιατρικό Laser αντίθετα, έχει ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος και η ακτινοβολία που εκπέμπει είναι μονοχρωματική, ώστε να στοχεύει μόνο το χρωμοφόρο στόχο που σκοπεύει να θεραπεύσει, χωρίς να ενοχλεί τους παρακείμενους ιστούς.

 

Στο IPL το φως είναι διάχυτο και έντονο, ενώ στο laser είναι εστιασμένο κι επεμβατικό. Το IPL είναι μία συσκευή που παράγει φως και δεν μπορεί να το εστιάσει σε μία στενή δέσμη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η δράση του να μην είναι τόσο αποτελεσματική για την εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

 

Το IPL προκαλεί γενική καταστροφή στα πλαίσια της οποίας προκαλεί και την καταστροφή της ρίζας της τρίχας, ενώ το Laser προκαλεί επιλεκτική καταστροφή (επιλεκτική φωτοθερμόλυση) που εντοπίζεται μόνο στη ρίζα της τρίχας. Το Laser δρα με ακρίβεια και ασφάλεια, καθώς χτυπάει επιλεκτικά το στόχο του, χωρίς να τραυματίζει τις γύρω περιοχές.

 

Το laser είναι μονοχρωματικό, χρησιμοποιεί ένα μήκος κύματος φωτός, είναι συνεκτικό και εστιασμένο, τα κύματα του φωτός που εκπέμπονται από το laser, ακολουθούν τον ίδιο δρόμο με την ίδια συχνότητα, άρα χτυπούν το ίδιο σημείο με μέγιστο αποτέλεσμα.

 

Μόνο ο γιατρός μπορεί να χρησιμοποιήσει Laser, ενώ ο καθένας μπορεί να έχει IPL.

 

Το laser δρα βάσει της θεωρίας της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, δηλαδή επιλεκτικά εξαλείφει το στόχο, χωρίς να προσβάλλεται η γύρω περιοχή (αγγεία, δέρμα κτλ).

 

Η ενέργεια του Laser στοχεύει το βολβό, δηλαδή τη ρίζα της τρίχας. Όταν η φωτεινή ενέργεια του Laser δεσμευθεί από τη μελανίνη, του μελανινοκυττάρου, του θυλάκου της τρίχας, τότε γίνεται μετατροπή της ενέργειας από τη μια μορφή στην άλλη. Το φως δηλαδή η φωτεινή ενέργεια μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια. Η θερμότητα αυτή που αυξάνεται, τελικά προκαλεί την καταστροφή της τρίχας.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ