fbpx

Όλα όσα πρέπει να ξέρω σε σχέση με την αποτρίχωση laser.

  •   Χωρίς Πόνο & Ταλαιπωρία

   Το Laser καταστρέφει τη ρίζα της τρίχας. Έτσι μετά από μία συνεδρία, το δέρμα είναι λείο και απαλό, αφήνοντας την αίσθηση του μεταξιού όταν κανείς το αγγίζει. Η θεραπεία αποτρέπει την επανέκφυση των τριχών. Τα ξυραφάκια, τα κεριά, οι κρέμες και οι οικιακές συσκευές αποτρίχωσης, δημιουργούν προβλήματα, πόνο και ερεθισμούς, ενώ καλό θα είναι να αποφεύγονται εντελώς σε ευαίσθητες περιοχές

  •   Με Δερματολογικό έλεγχο

   Oι συνεδρίες με Laser αντιμετωπίζονται ως Iατρικές πράξεις και πρέπει να γίνονται μόνο από γιατρό ή με την εποπτεία του σε ιατρεία. Σε αρκετές περιπτώσεις όπως της υπερτρίχωσης (θυρεοειδοπάθεια, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών) πρέπει να προηγείται ορμονολογικός έλεγχος και αντιμετώπιση παράλληλα με τις εφαρμογές με laser. Επιλέον υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης ή μη έκυρης διάγνωσης Αφροδίσιων Νοσημάτων, Κονδυλωμάτων από ιούς H.P.V. αλλά και άλλων δερματολογικών παθήσεων.

  •   Ιδανικό για κάθε τύπο Δέρματος

   Τα σύγχρονα Lasers με ασφάλεια μπορούν να μειώσουν σταδιακά την τριχοφυΐα σε όλες τις περιοχές του σώματος, ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος.

  •   Τι είναι το Laser

   Η λέξη Laser είναι ακρωνύμιο. “Light Amplification Stimulated Emission Radiation” που σημαίνει «ενίσχυση φωτός με διεγερμένη εκπομπή ακτινοβολίας». Αποτελεί μια ειδική δέσμη φωτός, συγκεκριμένου μήκους κύματος, που παράγεται με τεχνικά μέσα και ειδικό εξοπλισμό, ανάλογα με τη θεραπεία, που θέλουμε να κάνουμε. Τα Lasers στην Ιατρική είναι πολύ διαδεδομένα, λόγω της ακρίβειας αλλά και του πλήθους εφαρμογών τους.

  •   Ορμονό-εξαρτώμενες περιοχές

   Περιοχές όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, γύρω από τις θηλές, καθώς και η μέση γραμμή του σώματος, επηρεάζονται από Ορμονικές Διαταραχές. Στις περιοχές αυτές, οι τρίχες μπορεί να μη μειώνονται, παρά τον αυξημένο αριθμό συνεδριών. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, πριν από την εφαρμογή, καλό θα είναι να γίνονται οι αντίστοιχες εξετάσεις και να δίδεται ανάλογη θεραπεία, αναλόγως των ευρημάτων.

  •   Μόνιμο αποτέλεσμα

   Τα Lasers σταδιακά καταστρέφουν τη ρίζα της τρίχας. Η μείωσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας διαφέρει σε κάθε άτομο και από περιοχή σε περιοχή. Το αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται μόνιμο, αφορά στη χνουδοποίηση της περιοχής ή συνεδρίες συντήρησης που μπορεί να γίνονται μια φορά το χρόνο, έαν αυτό απαιτείται.

   

Αποτρίχωση Laser σε Γυναίκες

  • Χέρια

   Πρόσφατη παγκόσμια έρευνα, έδειξε πως 28,6% όλων των γυναικών ξυρίζουν στο σπίτι τους τις τρίχες από τα χέρια τους, ακόμη και αν αυτές είναι ελάχιστες. Έαν και παλαιότερα δεν ήταν δημοφιλής περιοχή, σήμερα όλο και περισσότερες γυναίκες, δεν ανέχονται την τριχοφυία στα αντιβράχια.

  • Πρόσωπο

   Όλες οι γυναίκες έχουν τριχοφυία στο πρόσωπο, σε μερικές όμως περιπτώσεις γίνεται έντονα ορατή και επηρεάζει την εικόνα τους. Η τριχοφυία στο πρόσωπο, δεν είναι απλή υπόθεση. Σύμφωνα με μια μελέτη της Bristol-Myers, πάνω από 20 εκατομμύρια γυναίκες αφαιρούν την ανεπιθύμητη τριχοφυία του προσώπου τους, μια φορά την εβδομάδα.

  • Μασχάλες

   Το να κάνεις αποτρίχωση, είναι μια διαδικασία που συνδέεται με την καθαριότητα και την εξάλειψη των παρασίτων από το δέρμα. Το λείο δέρμα, έχει γίνει σημάδι της υγείας και για τα δύο φύλα πλέον. Οι μασχάλες, λόγω του συχνού ιδρώτα στην περιοχή είναι από τις πιο συχνές περιοχές αποτρίχωσης.

  • Κοιλιά

   Συνήθως οι πιο αντιαισθητικές τρίχες, βρίσκονται στην κάθετη λωρίδα που περνάει από τον αφαλό (ομφαλό). Το μεσαίο τμήμα της κοιλιάς γύρω από τον ομφαλό, όπως και η μέση γραμμή που ξεκινά από το στέρνο στο θώρακακαι φτάνει κατακόρυφα χαμηλά στην κοιλιά, είναι τα πιο συνηθισμένα σημεία, όπου εμφανίζεται ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

  • Bikini

   Η αποτρίχωση στο μπικίνι, είναι η εξάλειψη των τριχών μέσα και γύρω από την ηβική περιοχή. Εντούτοις, μερικοί άνθρωποι αφαιρούν τις τρίχες του εφηβαίου και για λόγους αισθητικούς, όπως για λόγους προσωπικής υγιεινής. Επίσης για λόγους πολιτισμικούς αλλά και μόδας. Υπάρχουν διάφορα είδη, ανάλογα με τις προτίμησεις κάθε γυναίκας.

  • Πόδια

   Ίσως η πιο συχνή περιοχή αποτρίχωσης για μια γυναίκα. Η περιοχή των ποδιών, εκτίθεται πιο συχνά και αποτελεί έναν μόνιμο εφιάλτη για τις γυναίκες. Η αποτρίχωση στα πόδια είναι χρονοβόρος υπόθεση και αρκετά συχνή. Με το laser δίνεται οριστική λύση για αποτρίχωση στα πόδια.

Αποτρίχωση Laser σε Άνδρες

  • Πλάτη

   Αν είσαι ποδηλάτης, δρομέας, κολυμβητής ή αθλητικός τύπος γενικά, δεν έχεις κανένα λόγο να είσαι τριχωτός. Υπάρχει μεγάλη αύξηση στο ποσοστό των ανδρών που θέλουν μια καθαρή επιδερμίδα και επισκέπτονται ένα Ιατρικό κέντρο. Σύμφωνα με τις τελευταίες στατιστικές, το 30% των ανθρώπων που επιλέγουν αποτρίχωση με laser, είναι άνδρες.

  • Θώρακας – Στήθος – Στέρνο

   Η αποτρίχωση στο θώρακα (στήθος και στέρνο), είναι κάτι το υποκειμενικό. Στις περισσότερες περιπτώσεις η πολύ τριχοφυΐα, τόσο στο στήθος, όσο και στην πλάτη, δείχνει αποκρουστική στους άλλους. Οι λόγοι που ο καθένας από εμάς θέλει να έχει ή όχι τρίχες στο στήθος, διαφέρουν.

  • Ώμοι

   Δημοφιλής περιοχή αποτρίχωσης για όλους τους άντρες, που αντιμετωπίζουν έντονη τριχοφυία στους ώμους. Με πλεονεκτήματα την έλλειψη πόνου αλλά και την έλλειψη τραυματισμών. Μακράν η καλύτερη και πιο αποτελεσματική μέθοδος οριστικής αποτρίχωσης.

  • Χέρια

   Τα άκρα καθορίζουν την εμφάνιση σε μεγάλο βαθμό. Η έντονη τριχοφυΐα στα χέρια δημιουργεί συχνά θέματα σε αθλήματα, ενώ δε συνδέεται πλέον με την αρρενωπότητα. Το ξυραφάκι ή το κερί έχουν μικρής διάρκειας αποτελέσματα.

  • Αυχένας
   Ένα από τα βασικά προβλήματα των αντρών είναι ο δασυτριχισμός. Πρόκειται στην ουσία, για την παρουσία ανεπιθύμητης τριχοφυίας σε εμφανή σημεία. Στον αυχένα το φαινόμενο είναι συχνό. Πολλοί άντρες δίνουν οριστική λύση στην περιοχή, χωρίς να περιμένουν το κούρεμα.
  • Πόδια

   Νεαροί άντρες οι οποίοι φροντίζουν το σώμα τους ή πολύ συχνά άντρες που ασχολούνται με το Bodybuilding και τον αθλητισμό, θέλουν μια τέλεια εικόνα ή καλύτερες επιδόσεις. Τα πόδια αποτελούν σημείο αναφοράς.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ